Honden

Hoe zou het zijn als:

N

Je dier minder stress ervaart, rustiger in gedrag is, minder rusteloos

N

Zijn plek in huis, in je gezin of in de roedel als prettig ervaart

N

Meer op zijn gemak is als hij/zij even alleen dient te blijven, minder verlatingsangst

N

Minder angstig is, voor geluiden (zoals vuurwerk of onweer), voor aanrakingen, in bepaalde situaties, minder angstig is maar de oorzaak is onbekend

N

Een betere balans in zijn lichaam heeft, minder hyperactief is

N

Meer ontspanning ervaart

N

Minder somber is, troost bieden

N

Meer zelfvertrouwen heeft, minder snel afgeleid is

N

Minder fysieke ongemakken c.q. pijn heeft

Onze honden gunnen we het beste. Vaak nog meer dan wat wij onszelf gunnen. We zorgen zo goed voor ze. En toch merken we met regelmaat dat ze niet lekker in hun vel zitten, dat ze stress ervaren. Onze emoties overnemen. Of dat ze pijn laten zien.

Het doel van de behandelingen voor honden is:

De gezondheid van jouw hond verbeteren, waardoor je dier zowel fysiek als emotioneel beter in zijn of haar vel zit. Dit komt jullie band nog meer ten goede! Daarnaast is je hond vaak weer beter benaderbaar, er is begrip en het dier is vaak weer meer trainbaar. Jullie band en liefde wordt versterkt. Samen meer in balans.

Met zowel Reiki als Kruiden kan er ook voor honden heel veel gedaan worden. De volgende behandelingen zijn in te zetten:

De balans-check voor je hond

Bij de balans-check wordt er een anamnese, dus een vraaggesprek over je dier afgenomen. Bij het maken van de afspraak ontvang je een formulier, deze dien je minimaal 48 uur voor de afspraak ingevuld retour te sturen. Daarnaast dien je foto’s aan te leveren van je hond, 1 van zijn/haar kop, en 2 van het hele lichaam van beide zijkanten. Meer uitleg ontvang je in de email die je ontvangt na het maken van de afspraak.

Bij de balans-check wordt je hond gecontroleerd op disbalans in het lichaam, en wordt er gekeken hoe deze disbalans het beste opgelost kan worden door middel van:

N

inzet suppletie en/of Spagyriek

N

medische geschiedenis

N

voeding

N

leefwijze / -omstandigheden van je hond

N

traumatische gebeurtenissen, veranderingen in het leven

N

etc. 

Samen met jou als eigenaar kijk ik wat we kunnen aanpassen aan het leven van je hond, met indien nodig passende suppletie, om jouw hond weer zo goed mogelijk in balans te krijgen.

Spagyriek is een alchemistische plantgeneeskunde, waarbij er door middel van tincturen bewustzijn en balans gecreëerd wordt bij je hond. Er wordt een nieuwe balans gemaakt. Deze tinctuur wordt gemaakt naar aanleiding van het vraaggesprek en door een meting die ik doe. Dit wordt dus op maat gemaakt voor jouw hond.
Bij suppletie wordt er gekeken naar diverse merken en soorten suppletie, wat het beste passend is voor jouw hond.
Je ontvangt na de afspraak een uitgebreid advies per email.

Reiki

Dieren reageren nog intenser op een reiki behandeling dan wij mensen doen. Reiki is universele levensenergie.  De voordelen van reiki voor dieren:

N

Meer rust, ontspanning, meer zelfvertrouwen.

N

Minder angstig, beter met veranderingen om kunnen gaan, flexibeler zijn.

N

Minder pijn, minder lichamelijke ongemakken.

N

Warmte krijgen, dit biedt troost, geeft veiligheid.

N

Verbinding met zichzelf (aarding), met zijn/haar omgeving.

N

Vitaler, meer levenskracht, minder hyperactief.

Kortom, een betere balans: mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch!

Reiki gaat door het lichaam stromen naar de plaats waar het meeste nodig is, en probeert op die manier voor een balans te zorgen. Een balans krijg je door bestaande blokkades op te ruimen. De ontvanger bepaalt zelf wat er met de ontvangen energie gedaan wordt (dit gaat via het onderbewustzijn, dus kan ook fantastisch bij honden!), daardoor kan jouw hond nooit meer reiki krijgen dan hij/zij op dat moment aan kan.

Ook honden worden energetisch behandeld met de biotensor (voor meer informatie kijk in de FAQ).

Dit is wat ik met mijn behandelingen voor honden, de Balans-check en/of een reiki behandeling concreet kan betekenen voor jouw hond:

N

minder angst, meer rust, veiligheid en geborgenheid bieden

N

meer ontspanning, minder stress

N

beter balans in het lichaam, zowel emotioneel als fysiek

N

meer levenslust, vitaler, gezonder, fitter

N

meer geaard zijn, energetische blokkades weghalen of verminderen

N

algehele gezondheid verbetert

En fysiek beter in hun vel zitten:

N

Minder spijsverteringsklachten zoals diarree, obstipatie, winderigheid, rommelende buik

N

Minder pijn in het lichaam, in de gewrichten, in de oren, ogen, gebit etc.

N

Minder ontstekingen

N

Minder hormonale disbalans

N

Betere vacht, nagels, ogen, oren, gebit etc.

Samenvattend:
De gezondheid optimaliseren! Zowel emotioneel, mentaal als fysiek.
Als een dier fysiek minder pijn heeft, zorgt dit ook voor emotioneel meer balans en stabiliteit!

Behandeling bij balans-check:

Afspraak maken

Online of per email, na het boeken van afspraak anamnese formulier invullen en foto’s toezenden.

w

Afspraak voor anamnese

Via zooms / Teams en bespreken / uitvoeren meting.

Na de behandeling

Kort verslag van behandeling, en bij balans check tevens advies.

Ook de behandeling bij honden gebeurt op afstand. Jij kan dus thuisblijven met je hond, je hoeft hiervoor niet te reizen.

Behandeling bij Reiki:

Afspraak maken

Online of per email, na het boeken van afspraak anamnese formulier invullen en foto’s toezenden.

w

Behandeling

Reiki en engetische behandeling, waarbij eigenaar of verzorger via Zoom of Teams aanwezig is.

Na de behandeling

Kort verslag van behandeling, en bij balans check tevens advies.

Bij de reiki behandeling is het belangrijk, dat jij als eigenaar /verzorger aanwezig bent tijdens de behandeling. Dit zodat ik als therapeut kan blijven communiceren met jou over hoe je hond het ervaart op dat moment.

Meest gestelde vragen

Heb je een vraag maar staat deze hier niet bij? Neem dan contact op.

Bied je de Balans Check ook voor mensen aan of voor andere dieren?

Op dit moment bied ik dit alleen aan voor honden. Maar voor mensen zal het vermoedelijk vanaf begin 2021 ook aangeboden worden. Voor andere dieren, behalve honden niet, aangezien ik daar niet voor opgeleid ben.

Kan ik reiki ook voor mijn kat of paard boeken?

Ja dat kan! Reiki kan aan alle dieren gegeven worden. Wel is het belangrijk dat jij (of een ander persoon) aanwezig bent tijdens de behandeling op afstand. Dit zodat wij met elkaar kunnen communiceren over het welzijn van je dier op het moment van de behandeling.

Je adviseert een bepaald merk van suppletie, kan ik ook een ander merk kopen?

Nee, dit raad ik je af. Ik meet diverse merken door, en heb heel bewust voor bepaalde merken gekozen om deze te adviseren. Ieder merk heeft zijn eigen ingrediënten, en ieder lichaam reageert anders. Het merk wat ik adviseer, is op dat moment het beste product wat ik kan adviseren.

Wat houdt de energetische behandeling die je gratis krijgt bij je reiki behandeling voor mijn hond?

Tijdens een reiki behandeling, bied ik gratis een extra behandeling aan om energetische blokkades te verwijderen. Hierdoor gaat de energie nog beter stromen, en heeft de behandeling meer effect.

Dit houdt in: – deblokkeren van energetische blokkades zoals: chakra’s, meridianen, 5-elementen.
– het energetisch toevoegen van maximaal 3 energetische middelen (via een testbuisje), deze kunnen fysiek werken (bijv. bij rugpijn een pijnstiller) of emotioneel (bij woede of verdriet). Deze worden vooraf, aan de hand van de hulpvraag, gemeten met een biotensor (meetinstrument die een disbalans in het lichaam kan waarnemen. De biotensor meet namelijk de energetische frequenties in het lichaam, en indien daar kleine afwijkingen in meetbaar zijn, zie je dat terug door de biotensor.

Hoe reageert mijn hond op een reiki behandeling?

Dit is wisselend, vooral de eerste keer, daarom is het van belang dat je aanwezig bent bij je hond als hij of zij behandeld wordt. Maar meestal wennen honden er heel snel aan, en geven ze zich er helemaal aan over. We moeten ze echter wel kans geven om er aan te kunnen wennen, vandaar dat ik met jou als eigenaar/verzorger wil kunnen communiceren zodat we de grenzen van jouw hond kunnen respecteren.

Moet ik altijd suppletie en/of Spagyriek kopen?

Nee dat hoeft niet. In het advies staat wat de beste middelen zouden zijn voor je hond. Dit kan suppletie zijn, of Spagyriek. En het kan ook zijn dat je een aanpassing in de leefwijze van je hond kan doen waardoor je hond zich beter gaat voelen.

Hoeveel moet mijn hond innemen, en hoe doe je dat, en hoe lang?

Deze informatie is afhankelijk van jouw hond en zijn of haar situatie. Dit bespreken we tijdens de anamnese en je krijgt dit per email als advies ook nog toegezonden na de afspraak.

Kan ik ook langskomen met mijn hond voor een behandeling?

Nee, dit is helaas op dit moment niet mogelijk. Ook is het momenteel niet mogelijk dat ik naar jouw hond toe kom. Wellicht ga ik dit in de toekomst wel doen, in de omgeving van Waalwijk. Zodra dit
het geval is, wordt dit aangekondigd op deze site en op social media!

Doet een reiki behandeling pijn?

Nee een reiki behandeling doet geen pijn. Wel kan het soms even onaangenaam voelen, vooral ter hoogte van je keelchakra als daar een blokkade zit. Na de behandeling voelt het juist meestal fijner aan! Dit geldt bij honden net zo.

Neem contact met mij op!

Heb je vragen over een behandeling? Of twijfel je wat het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met mij op en wij kijken dan samen naar de mogelijkheden

9 + 2 =

Sprang-Capelle

info@reikienkruiden.nl