Jij en de natuur

Jij en de natuur

De natuur is prachtig. Maar hoe bewust zie jij die? Loop je regelmatig in de natuur, is dat ontspannen voor jou? Kijk eens met een bewuste blik naar jouw omgeving. Misschien gaan je dingen opvallen die je eerder niet zag.

Ben jij ook zo dol op de natuur? Ik ben al sinds klein meisje dol op de natuur. Ik wandelde altijd al met de hond, reed paard en woonde dicht bij het bos. Ook kwam ik veel aan het water, aangezien wij dicht bij kleine waterplassen woonden.

Ook nu kom ik dagelijks in de natuur. Ik wandel 3x per dag met de hond, waarvan 2x per dag tussen de bomen en dicht bij het water loop. Heerlijk ontspannen samen met mijn hond. Tevens neem ik dan ook zelden een telefoon mee, omdat ik dan echt tot mijzelf wil komen en genieten van de hond, de stilte en de natuur.

Stilte lukt niet altijd, want uiteraard kom ik vaak mensen tegen, vooral in de ochtend. En dan vaak maken we even een praatje. Waar ik ook echt van kan genieten. Want iedereen is anders, maar vaak zijn het ook mensen die genieten van de natuur. Dit levert vaak leuke gesprekken op.


Loop jij vaak in de natuur?
En zo ja, kijk jij dan weleens bewust om je heen? Als je dat niet doet, wil ik je uitdagen om dat eens te doen. Ga eens wandelen aan de rand van de stad of dorp, meer richting het buitengebied, ga in ieder geval buiten je woongebied eens wandelen. In het bos wandelen of aan het strand is natuurlijk ook heerlijk.

Maar waar het mij om gaat, probeer eens met andere ogen naar jouw leefomgeving te kijken. Kijk eens naar de bomen. Kijk eens naar de bloemen die in het wild groeien. Wat zie je? En als je wat meer buiten de bewoonde wereld wandelt, wat hoor je? Hoor je de wind, of vogels?

Ga eens wandelen op deze manier, word je bewust van de wereld om je heen. Probeer dit in stilte te doen, dus zonder een podcast op, zonder je telefoon, zonder muziek luisteren. Maar geniet van de pracht die de natuur je te bieden heeft. Ervaar jij ook meer rust en ontspanning?

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, laat ze mij weten. Genieten in de natuur kan zo fijn zijn.

* Door op aanmelden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Ik ben er me van bewust dat ik mail kan ontvangen en me hier ten alle tijden weer voor kan afmelden.