Reiki mentale voordelen

Waar is reiki voor in te zetten mentaal?

Reiki is op diverse niveaus in het lichaam in te zetten. Zo hebben wij een energetisch niveau, spiritueel, mentaal / emotioneel en een fysiek niveau. In deze reeks over reiki zal ik steeds een stukje van een niveau nader gaan toelichten welke voordelen reiki biedt op een bepaald niveau in het lichaam.

Reiki is in te zetten voor de volgende mentale / emotionele ongemakken:
– Angst verminderen, bijvoorbeeld voor geluiden, aanraking etc. Angst voor de toekomst
– Stress verminderen
– Verlatingsangst verminderen
– Vol hoofd, dit verminderen
– Somberheid en/of negativiteit verminderen
– Het biedt troost
– Zelfvertrouwen vergroten
– Rusteloosheid, slapeloosheid, concentratie verbeteren
– Nervositeit verminderen
– Hyperactiviteit verminderen
– Stimuleert het zelfgenezend vermogen

En nog veel meer! Het gaat te ver om dit allemaal te behandelen, maar hopelijk heb je zo een indruk wat het kan doen voor jou.

Bij een reiki behandeling wordt er niet alleen op het mentale niveau gewerkt. Er kan niet maar op 1 deel van het lichaam gewerkt worden. Vandaar dat het hele lichaam wordt meegenomen. Met reiki wordt er dus mentaal / emotioneel gewerkt, maar ook fysiek en spiritueel. Deze 2 andere niveaus zal ik later verder toelichten.

Een kleine toelichting over ‘ongemak’. Het wordt pas een ongemak als je er echt last van heeft. Heb je een dag last van rusteloosheid, is er nog niet veel aan de hand. Het wordt pas erger op het moment dat je er als het ware in blijft hangen. Dus 1 dag wordt een week, een week een maand etc.  Probeer dit onderscheidt te maken, even een disbalans is niet erg. Door het zelfgenezend vermogen wordt dit meestal goed opgelost in je lichaam. Maar het moet niet gaan blokkeren.

En dat is wat reiki goed kan: blokkades opheffen zodat energie weer gaat stromen.

Wil je een reiki behandeling  boeken, klik dan op deze link voor een afspraak. En gun jezelf rust, ontspanning en warmte.

Wil je meer informatie over wat reiki voor jou kan betekenen, dus ook op fysiek en/of energetisch niveau, klik hier.


* Door op aanmelden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden. Ik ben er me van bewust dat ik mail kan ontvangen en me hier ten alle tijden weer voor kan afmelden.